Zatiahnuté
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Roky nechával znásilňovať svoju manželku viacerými mužmi. Celé si to nahrával na video
Zdielať na

Roky nechával znásilňovať svoju manželku viacerými mužmi. Celé si to nahrával na video

PARÍŽ / Dominique Pélicot, obvinený z toho, že počas desiatich rokov podával svojej manželke omamné látky a umožňoval jej znásilňovanie desiatkami mužov, mal v utorok 10. 9. vypovedať pred súdom. Kvôli zdravotným problémom však jeho výpoveď neprebehla, informujú novinky.cz.

Podľa portálu novinky.cz je 71-ročný Francúz momentálne v nemocnici na liečbe a vyšetreniach, ktoré mu podľa advokátky Beatrice Zavarroovej nariadil sudca.

Zodpovednosti sa vraj nevyhýba

Advokátka zdôraznila, že Pélicot sa nevyhýba svojej zodpovednosti a podstúpi súdny proces. Hospitalizácia bola sudcom nariadená v súvislosti s možným zápalom močového mechúra alebo kolikou, ktorá sa u neho objavila minulý piatok 6. 9., informovala agentúra Reuters.

Podľa obžaloby Pélicot počas desiatich rokov svoju manželku Gisèle omamoval drogami a následne ju nechával znásilňovať mužmi, ktorých kontaktoval cez internet. Zneužívanie si navyše nahrával.

Obvinených je ďalších 50 mužov

Súd bude pokračovať až do decembra, pričom spolu s Pélicotom je obvinených ďalších päťdesiat mužov. Niektorí sa k činom priznali, iní tvrdia, že verili, že žena iba predstiera spánok. Všetkým hrozí až dvadsať rokov väzenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy