Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Trump tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate. Ďalšiu debatu odmieta
Zdielať na

Trump tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate. Ďalšiu debatu odmieta

Archívna reportáž

WASHINGTON / Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil vo štvrtok (12.9.) ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

​Trump tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate

"Nebude nijaká tretia debata!" napísal Trump v príspevku na svojej sociálnej sieti Truth Social. V utorok (10.9.) sa uskutočnila prvá a možno jediná predvolebná debata oboch kandidátov. Vysielala ju televízia ABC a k obrazovkám prilákala približne 67,1 milióna divákov, vyplýva z údajov spoločnosti Nielsen. Trump vo svojom príspevku tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate. Reuters však upozorňuje, že viacero prieskumov naznačuje opak a respondenti v nich považujú výkon Harrisovej za lepší.

​​Podľa prieskumov si tiež 54 percent registrovaných voličov myslí, že jedna predvolebná debata Trumpa a Harrisovej stačí, zatiaľ čo 46 percent opýtaných by chcelo aj druhú. Republikán Trump absolvoval v júni debatu so súčasným americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý krátko na to odstúpil zo súboja o prezidentský post. Po Bidenovom slabom výkone totiž stratila časť jeho kolegov z Demokratickej strany vieru v jeho schopnosť poraziť Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia 5. novembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy