Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
V Rakúsku si povodne vyžiadali ďalšie dva životy. Zomreli vo svojich domoch
Zdielať na

V Rakúsku si povodne vyžiadali ďalšie dva životy. Zomreli vo svojich domoch

Zdroj: TASR

VIEDEŇ / Dvaja muži zomreli pri záplavách v Dolnom Rakúsku, oznámil v pondelok 16. 9. policajný hovorca v tejto rakúskej spolkovej krajine. Zomreli vo svojich domoch. Počet obetí súčasných povodní v Rakúsku tak vzrástol na tri.

70-ročný muž prišiel o život v oblasti Sankt Pöltenu a o desať rokov starší senior zomrel v okrese Korneuburg, uviedol policajný hovorca Johann Baumschlager. Už cez víkend prišiel počas zásahu o život hasič v okrese Tulln.

Situácia sa v krajine upokojí v polovici týždňa

Meteorológovia podľa serveru Die Presse varujú, že situácia sa upokojí až v polovici týždňa. Dolné Rakúsko je podľa hejtmanky naďalej v krízovom režime a hasiči a vojaci utesňujú hrádze. Vo Viedni panuje zložitá dopravná situácia, pretože je obmedzená premávka na štyroch trasách metra.

"Nekončí to, situácia je naďalej kritická, dramatická," povedala dolnorakúska hejtmanka Johanna Miklová-leitnerová. Doprava je paralyzovaná, ľuďom hrozí nebezpečenstvo a spoločenský život sa zastavil. Hejtmanka kritizovala "zvedavcov, ktorí nezodpovedne bránia záchranárom v práci". Podľa hovorcu dolnorakúskych hasičov Franza Respergera sú neuralgickými bodmi Sankt Pölten, Kremľa a Tulln.

Dolnorakúske úrady upozorňujú, že hrádze sú podmáčané a že desiatka ich v posledných hodinách nápor vody nevydržala.

Čo robiť počas povodní, záplav a prípadnej evakuácie?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy