Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Surfer alebo skokan: Ľudia počas záplavy hazardujú so svojim životom
Zdielať na

Surfer alebo skokan: Ľudia počas záplavy hazardujú so svojim životom

PRAHA / Napriek ohrozeniu života stúpa počet prípadov, kedy ľudia vyhľadávajú zážitky na rozvodnených riekach. Česká polícia eviduje pokusy o jazdu na kajakoch a dokonca aj na surfe.

​Incidentov, nad ktorými podľa policajtov a hasičov zostáva rozum stáť stále pribúda. Na sociálnej sieti Tiktok sa objavilo video, na ktorom surfer oblečený do neoprénu skáče do rieky Vltavy a užíva si jazdenie na vlnách. Na tom by nebolo nič divného, keby to nebolo v dobe povodní na rozbúrenej Vltave.

Stačil jediný chybný manéver a mužovi mohlo ísť o život. "O prípade vieme a zaoberáme sa ním pre podozrenie zo spáchania priestupkového jednania. Samozrejme budeme zisťovať aj totožnosť surfera," priblížil Jan Rybanský, hovorca Polície ČR.

Muž preskočil plot do rozbúrenej rieky

Polícia pátrala aj po mužovi, ktorý v Otrokoviciach preskočil plot mostu a vrhol sa do rozbúrenej rieky Dřevnica pláva niekoľko desiatok metrov až k brehu.
Silný prúd ho unášal, ale nakoniec vyliezol na breh. Policajti už poznajú jeho totožnosť. "Sa sám ozval na linku 158. Priznal, že urobil hlúposť. Muža riešime pre priestupkové konanie," uviedla Simona Kyšnerová, hovorkyňa Polície ČR.

Opitý plavec skončil až pri Karlovom moste

V nedeľu nad ránom hasiči na poslednú chvíľu zachránili vyčerpaného opitého muža, ktorý si šiel zaplávať do rozbúrenej Vltavy. Silný prúd ho unášal dva kilometre až ku Karlovmu mostu. Podľa hasičov i policajtov sú tieto incidenty hazardovanie so životom. Adrenalínový zážitok za to určite nestojí. Neohrozujú len život svoj, ale aj život hasičov, ktorí nasadzujú život pri ich záchrane.

Minister vnútra Rakúšan hovorí "S týmito dobrodruhov nebudeme mať zľutovanie. Pokuty budeme dávať maximálne možné... Sa jedná o priestupok, ktorý môže byť sankcionovaný pokutou až 100-tisíc korún."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy