Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Tínedžer útočil kladivom na spolužiakov. Zranil štyroch ľudí
Zdielať na

Tínedžer útočil kladivom na spolužiakov. Zranil štyroch ľudí

Zdroj: TASR

MOSKVA / Štyroch ľudí zranil v pondelok 16 . 9. študent v tínedžerskom veku útočiaci kladivom v škole v meste Čeľabinsk na juhu Ruska pri hraniciach s Kazachstanom. Oznámili to miestne úrady, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Trinásťročný študent zaútočil v Škole č. 68 na svojich spolužiakov aj učiteľov, informoval na platforme X tamojší gubernátor Alexej Teksler. Počas svojho vyčíňania zranil dve svoje rovesníčky, jedného chlapca a jedného učiteľa, ktorých museli následne hospitalizovať.

Pri sebe mal aj nôž a pištoľ

Podľa nemenovaného policajného zdroja, ktorý citovala ruská tlačová agentúra RIA Novosti, mal pri sebe aj nôž a pištoľ. Motív jeho konania nebol bezprostredne známy.

Gubernátor Teksler sa na platforme X podivil, ako sa podarilo do školy dostať študentovi s kladivom, a informoval, že nariadil preverenie bezpečnostných protokolov na každej škole v oblasti.

Čin prešetruje Vyšetrovací výbor

Ruský Vyšetrovací výbor (Sledkom) informoval, že incident posudzuje ako pokus o vraždu a preveruje tiež, či nedošlo k nedbanlivosti zo strany úradov.

Ozbrojené útoky na ruských školách boli kedysi ojedinelé, v ostatných rokoch však ich počet vzrástol. Ruský prezident Vladimir Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii, uvádza AFP. V dôsledku ich nárastu však sprísnil zákon o vlastníctve zbraní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy