Jasno
24°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Šokujúci súdny proces: Muž priznal účasť na znásilňovaní vlastnej manželky
Zdielať na

Šokujúci súdny proces: Muž priznal účasť na znásilňovaní vlastnej manželky

FRANCÚZSKO / Sedemdesiatjeden ročný Francúz obvinený z toho, že dlhodobo umožňoval cudzím mužom znásilňovať svoju nadrogovanú manželku, na súde priznal svoju vinu. Dodal, že manželku znásilňoval aj on sám. Proces, ktorý šokoval Francúzov, sa koná na žiadosť zneužívanej ženy verejne.

Spontánny potlesk na otvorenej scéne a výkriky plné obdivu. Gisel, ktorej dával jej vlastný muž desať rokov silné lieky proti bolesti a potom ju bez jej vedomia ponúkal na znásilnenie cudzím mužom, zažíva v krajine veľkú vlnu podpory. Jej dnes už bývalý manžel na súde vyhlásil, že si nezaslúžila zažiť to, čo jej urobil, bola skvelou partnerkou a bol s ňou dlhé desaťročia šťastný. "Požiadal bývalú manželku o odpustenie za všetko, čo vykonal," povedala právnička obvineného Beatrice Zavarro.

​Dominik Pelicot pred súdom hovoril o svojich traumách z detstva, no potvrdil aj to, že všetci muži vedeli, že ide o znásilnenie. Poprel tak obhajobu niektorých obvinených, ktorí tvrdili, že si toho vedomí neboli. Ženu znásilnilo najmenej deväťdesiatdva mužov. Obžalovaných je päťdesiat z nich. Zvyšných sa zatiaľ nepodarilo identifikovať. Za znásilnenie pod vplyvom drog hrozí vo Francúzsku dvadsaťročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy