Oblačno
17°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Šokujúci nález v obchodoch: Banány ukrývali 95 kilogramov kokaínu
Zdielať na

Šokujúci nález v obchodoch: Banány ukrývali 95 kilogramov kokaínu

Archívna reportáž

Kokaín v banánoch objavili aj v Českej republike

BERLÍN / Škatule od banánov, obsahujúce celkovo 95 kilogramov kokaínu, zrejme omylom skončili v mnohých pobočkách diskontného supermarketu na západe Nemecka. Podľa prokuratúry v Mönchengladbachu, sú ukryté drogy medzi banánmi v škatuliach z Južnej Ameriky v jedenástich pobočkách konkrétneho obchodu s potravinami, informovala agentúra DPA.

Nájdený kokaín je v hodnote 7 miliónov eur

Hodnotu zadržanej návykovej látky na čiernom trhu kriminalisti odhadli na viac ako sedem miliónov eur. Vyšetrovatelia predpokladajú, že zásielka bola vrátená do centrálneho skladu ako stratená, a odtiaľ sa dostala bežným distribučným reťazcom do jednotlivých predajní. Odkiaľ presne zadržaný kokaín pochádzal, úrady zatiaľ vyšetrujú. Podľa doposiaľ dostupných informácií, ktoré polícia zverejnila, sa zásielka banánov dostala po mori do Antverpského prístavu. Odtiaľ bol tovar obsahujúci drogy pravdepodobne omylom poslaný do diskontnej predajne.

Drogy našli aj v ostatných obchodoch reťazca

Zásielku drog v krabiciach s ovocím objavili zamestnanci dvoch obchodov v Mönchengladbachu. Nález nahlásili polícii pred dvoma týždňam. Neskôr pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že škatule s kokaínom boli v ten istý deň nájdené v obchodoch rovnakého reťazca v Duisburgu, Krefelde a v obciach Viersen, Heinsberg a Neuss v Porýní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy