Polojasno
16°
Bratislava
Ľuboš, Ľubor
24.9.2024
Dráma na Kanárskych ostrovoch: Muža prenasledoval žralok
Zdielať na

Dráma na Kanárskych ostrovoch: Muža prenasledoval žralok

Archívna reportáž

Minulý rok zabil v Egypte žralok človeka.

KANÁRSKE OSTROVY / Muža na Kanárskych ostrovoch prenasledoval žralok. Vo chvíľach strachu sa ho pokúšal zahnať pádlom. Ide o druh žraloka, ktorý je zodpovedný za nedávny útok na nemeckú turistku, informuje portál TNCZ.

Muž prežil stretnutie so žralokom

Pokojná plavba na kajaku sa, ako uvádza web TNCZ zmenila na nepríjemný zážitok. Na Kanárskych ostrovoch okolo muža začal krúžiť žralok, píše internetový portál The Sun. Zviera sa snažilo muža zhodiť, on ho však zo všetkej sily udieral pádlom. Na videu zo sociálnych sietí vidno, ako žralok následne zmizol v mori. 

Mŕtva nemecká turistka 

Podľa záberov z videa odborníci predpokladajú, že ide o žraloka kladivohlavého. "Ide s najväčšou pravdepodobnosťou o rovnaký druh, ktorý minulý týždeň zaútočil na turistku z Nemecka a odhrýzol jej nohu," tvrdia. Podľa webu Le Monde informácie o útoku na ženu prijala španielská námorná služba, a okamžite poslala vrtulník. Ženu prevážali do nemocnice v Las Palmas. Tento prevoz však neprežila.

Podceňovanie útoku žralokov

Incident na kajaku sa odohral pri obci na západnej strane ostrova La palma, pri pobreží Tazacorte. Tento útok sa ľudia na sociálnych sieťach snažili zľahčovať. "Žraloci kladivohlaví zvyčajne nie sú agresívni, na ľudí zvyčajne neútočia," odkazujú. Je zaznamenaných veľmi málo útokov dohto druhu žraloka, tým pádom je naozaj považovaný za neškodného pre obyvaťeľstvo. Dravci napriek tomu zostávajú potenciálne nebezpčnými kvôli ich veľkosti a krvilačnosti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy