Zatiahnuté
16°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Oslava Zemanovej osemdesiatky: Medzi pozvanými boli Fico, Kaliňák, Babiš aj Orbán
Zdielať na

Oslava Zemanovej osemdesiatky: Medzi pozvanými boli Fico, Kaliňák, Babiš aj Orbán

Zdroj: TASR

PRAHA / Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov. Oslavu odštartoval obed so slovenským premiérom Robertom Ficom a ministrom obrany Robertom Kaliňákom v hoteli Štekl v Hlubokej nad Vltavou, píše TASR s odvolaním sa na spravodajský web Novinky.cz.

"Robert, rád ťa vidím," privítal Zeman slovenského premiéra podľa spravodajského webu iDnes.cz. Ficovi i Kaliňákovi venoval jubilant svoju novú knihu s názvom Prezidentský údel. Na miesto konania oslavy už dorazil aj český expremiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš. Medzi pozvanými je aj maďarský premiér Viktor Orbán, bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder, srbský prezident Aleksandar Vučič a poľský prezident Andrzej Duda. "Necháme sa prekvapiť, kto dorazí," povedal bývalý Zemanov hovorca Jiří Ovčáček. "Stretnutie v Hlubokej nad Vltavou bude vyjadrením hlbokej úcty k oslávencovi... Bude to fajn čas venovaný len a výhradne Milošovi Zemanovi," dodal exhovorca.

Oslavu Zemanovho jubilea sprevádzajú prísne bezpečnostné opatrenia, na mieste je ochranka aj polícia. Väčšinovým majitelom hotelu Štekl, kde sa oslava koná, je podnikateľ a niekdajší zákulisný hráč pražskej ODS Tomáš Hrdlička, ktorý v minulosti podporoval prezidentskú kampaň Miloša Zemana, píše iDnes.cz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy