Jasno
16°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Fiala o vláde: Kabinet musí byť funkčný a akcieschopný do 14 dní
Zdielať na

Fiala o vláde: Kabinet musí byť funkčný a akcieschopný do 14 dní

Zdroj: TASR

PRAHA / Premiér Petr Fiala (ODS) chce, aby najneskôr do stredy bolo úplne jasno o podobe koalície, do 14 dní má byť kabinet úplný, funkčný a akcieschopný. Povedal to dnes v televízii CNN Prima News. Predseda vlády nevylúčil možnosť, že by sa pri odchode Pirátov z vlády zrušil post ministra pre legislatívu, ministerstvo pre miestny rozvoj a ministerstvo zahraničia by si mohli v takom prípade rozdeliť hnutia STAN a ODS.

Premiér v utorok (24.9) oznámil svoje rozhodnutie navrhnúť Pavlovi k pondelku 30. septembra odvolanie vicepremiéra a ministra pre miestny rozvoj Ivana Bartoša (Piráti) kvôli nezvládnutej digitalizácii stavebného konania. Bartoš premiérov krok označil za podraz, keďže s ním rokoval o niekoľko hodín skôr a podľa končiaceho šéfa Pirátov Fiala nič podobné nenaznačil. Ministerskému predsedovi neskôr oznámil, že v kabinete končia Piráti ako celok.

Fiala dnes povedal, že väčšiu rekonštrukciu vlády neplánuje. "Chcem, aby do stredy najneskôr bolo úplne jasno. V stredu poviem verejnosti, ako to bude. Chcel by som, aby sme do 14 dní mali vládu úplnú, funkčnú, akcieschopnú, efektívnu," poznamenal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy