Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarolím
30.9.2024
Tragédia v reštaurácii: Žena zjedla obľúbené cestoviny a zomrela
Zdielať na

Tragédia v reštaurácii: Žena zjedla obľúbené cestoviny a zomrela

Zákerný botulotoxín: Otrava jedom sa prejaví do 36 hodín

SCHWANDORF / Andrea sa so svojou kamarátkou rozhodla vychutnať si cestoviny v talianskej reštaurácii. To ju však stálo život. Jedlom sa totiž otrávila, informoval web TN.cz. Výrobca cestovín aj reštaurácia odmietajú prevziať zodpovednosť za jej smrť.

Tortellini so smotanovou omáčkou sa v septembri tohto roku stali osudnými pre 46-ročnú zdravotnú sestru Andreu z bavorského Schwandorfu. O tomto prípade, ktorý sa dostal aj na stôl polície, informoval portál TN.cz podľa nemeckého denníku Bild. Andrea a jej o dva roky staršia kamarátka sa do talianskej reštaurácie vybrali, keďže sa takto stretávali každý mesiac. Jedlo im veľmi chutilo a podelili sa o svoje zážitky aj na sociálnych sieťach. Avšak už počas cesty domov sa obom urobilo zle. O tri dni neskôr Andrea zomrela v nemocnici.

​Jej kamarátka, ako uvádza RTL, skončila vo vážnom stave, ale prežila. Dôvod ochorenia oboch žien zatiaľ zostáva nejasný; predpokladá sa, že sa nakazili z jedla, pravdepodobne kvôli baktériám Bacillus cereus. Otázkou zostáva, ako sa to stalo, keďže cestoviny neboli vyrobené priamo reštauráciou, ale boli zakúpené.

Výrobca už pochybenie odmietol

"Zatiaľ nemáme žiadne oficiálne informácie, ktoré by potvrdzovali súvislosť medzi naším výrobkom a tragickou smrťou 46-ročnej ženy zo Schwandorfu," tvrdí. "Neexistuje žiadny dôkaz, že by naše produkty boli kontaminované už pri dodaní," dodala firma s odkazom na výsledky laboratórnej analýzy. Zodpovednosť ale odmieta aj reštaurácia. "Súvislosť medzi konzumáciou v reštaurácii a nešťastnou smrťou ženy je čistá špekulácia," tvrdí jej právnik Philipp Pruy. Priznal ale, že ženy skutočne ochoreli po návšteve podniku.

​Denník Mittelbayerische Zeitung potom upozornil, že sa na zdravotné problémy sťažovali aj štyria ďalší návštevníci reštaurácie. "Bohužiaľ som sa druhýkrát počas šiestich týždňov vrátil domov s otravou jedlom, po ktorej nasledovalo okamžité potenie a zvracanie po dobu niekoľkých dní, môj kolega mal to isté," napísal jeden z bývalých zákazníkov do recenzie v Google Mapách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy