Skoro jasno
20°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
VIDEO: Školský autobus pohltili plamene. Požiar si vyžiadal minimálne 23 obetí
Zdielať na

VIDEO: Školský autobus pohltili plamene. Požiar si vyžiadal minimálne 23 obetí

BANGKOK / Pri thajskom Bangkoku začal v pondelok 1. 10. horieť školský autobus. Podľa miestneho denníka Bangkok Post niekoľko cestujúcich zomrelo a ďalší boli zranení, agentúra AP píše až o 25 mŕtvych.

V autobuse cestovalo 38 žiakov a šesť učiteľov

Záchranári previezli najmenej 16 ľudí do nemocnice, uviedol podľa AP thajský minister dopravy.

Prvé snímky zverejnené na sociálnych sieťach a zdieľané miestnymi médiami ukazovali hustý sivý dym valiaci sa z autobusu, ktorý stále horel. Požiar bol následne uhasený. Premiérka krajiny Petongtán Šinavatrová oznámila, že deti boli na výlete.

Nezvestných je 23 osôb, ktoré zrejme neprežili

Záchranná skupina na platforme Facebook oznámila, že požiar prežilo 19 osôb a v autobuse sa našlo zatiaľ najmenej desať tiel. Jeden zo záchranárov z ďalšej organizácie neskôr novinárom povedal, že sa už našli aj ďalší dvaja preživší.

Úrady nemôžu potvrdiť počet obetí až do ukončenia vyšetrovania, vysvetlil minister vnútra Anutchin Čchánvínkún. Podľa počtu zachránených sa minister obáva, že zahynuli traja učitelia a 20 žiakov. Vodič požiar prežil, no podľa všetkého utiekol a doposiaľ sa ho nepodarilo nájsť.

Záchranár na mieste vyhlásil, že požiar pravdepodobne vznikol po prasknutí jednej z pneumatík a následnom trení sa vozidla o zvodidlá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy