Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Levoslav
2.10.2024
Šokujúci útok na deti: Číňan napadol nožom predškolákov, troch pobodal
Zdielať na

Šokujúci útok na deti: Číňan napadol nožom predškolákov, troch pobodal

Archívne video

Minulý rok útočník napadol na východe Francúzska šesť detí a zranil jedného dospelého

BERN / Tridsaťdvaročný Číňan bodnou zbraňou zaútočil na deti v Zürichu, najväčšom švajčiarskom meste, a troch päťročných chlapcov zranil. Deti boli na ulici, na ceste do škôlky v sprievode vychovávateľky. Jeden z napadnutých utrpel vážne zranenia, uviedla polícia.

Polícia doplnila, že podozrivého zadržala a že obyvateľom už nehrozí žiadne nebezpečenstvo. Pozadie a motív útoku sú zatiaľ neznáme. Deti sprevádzala vychovávateľka, ktorá páchateľov v spolupráci s iným mužom premohla a držala ho do príchodu polície. Agentúra DPA ženu označila za hrdinku. "Krátko po poludní bola zürichská mestská polícia upozornená na násilný trestný čin v Berninastrasse. Zranené boli tri deti. Podozrivého sme zadržali," píše sa v policajnom vyhlásení.

Miestne noviny ZüriToday ukázali zábery policajných áut, ktoré na miesto dorazili krátko po 12.00 h. Incident sa stal vo štvrti Oerlikon asi päť kilometrov severne od Zürichského jazera. Švajčiarsky denník Neue Zürcher Zeitung cituje jedného z otcov, ktorý tvrdí, že k deťom do detskej skupinky zatiaľ neboli pustení ich rodičia. Polícia zriadila krízovú linku a sľúbila zverejnenie ďalších podrobností k prípadu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy