Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
František
4.10.2024
Zločin v radoch polície: 23 policajtov bolo zatknutých za obchodovanie s ľuďmi
Zdielať na

Zločin v radoch polície: 23 policajtov bolo zatknutých za obchodovanie s ľuďmi

GUATEMALA / V Guatemale riešia závažný prípad, v ktorom sú zapletení aj samotní ochrancovia zákona. Tí sa mali podieľať na obchodovaní s ľuďmi. Ich kolegovia z polície na to prišli a zadržali ich.

Guatemala patrí už desaťročia medzi hlavné tranzitné krajiny pre migrantov z Latinskej Ameriky. Tí sa snažia dostať na severnú hranicu Mexika a potom ďalej do Spojených štátov. V krajine aj preto v tejto súvislosti existujú organizácie, ktoré obchodujú s ľuďmi. No a guatemalskí agenti jednu z nich odhalili. A zalovili aj vo vlastných radoch.

"Výsledkom je 36 zatknutí. Z toho sme zadržali 23 aktívnych policajtov a dvoch vo výslužbe. Ďalej 10 civilistov a osobu spojenú s trestným činom prania špinavých peňazí," uviedol guatemalský minister vnútra Francisco Jimenez. Organizácia funguje už niekoľko rokov. Policajti zaistili štyri autá, strelnú zbraň a aj finančnú hotovosť. "Táto organizácia využívala policajtov. Korumpovala ich s jasným cieľom. Že zaručia prevoz ľudí, s ktorými obchodovali po celej krajine," pokračoval Jimenez.

Podľa správ zo Spojených štátov organizácia zameraná na obchodovania s ľuďmi zneužila dokopy takmer 10-tisíc migrantov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy