Zatiahnuté
13°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Na potápača v mori zaútočila barakuda. Spôsobila mu vážne zranenia a pripravila ho o zrak
Zdielať na

Na potápača v mori zaútočila barakuda. Spôsobila mu vážne zranenia a pripravila ho o zrak

Archívna reportáž

O život prišiel 39-ročný potápač v lome pri Poprade

CHORVÁTSKO / Na potápačov neďaleko Šibeniku zaútočila barakuda. Po výstrele z podvodnej pušky mu dravá ryba rozbila masku, informoval web TN.cz. Záchranári ho s vážnymi zraneniami a poškodením zraku previezli do nemocnice.

Potápanie sa pre Slovincov neďaleko Žirja pri šibenickom súostroví v Chorvátsku skončilo vážnym zranením. Potápač, ktorý sa chystal na lov s podvodnou puškou, niekoľkokrát zasiahol barakudu, informoval web TN.cz. Tá však úder vrátila, ako informuje dnevnik.hr"Potápač čaká na operáciu oka, pretože mu ryba zasiahla tvár a rozbila masku," popísal incident svedok podľa webu 24sata.hr. S otvoreným poranením oka skončil muž v starostlivosti zdravotníkov v lublanskej nemocnici, ktorí sa snažia zachrániť jeho zrak.

Chorvátske úrady k incidentu uviedli, že potápač patril ku skúsenému tímu a mal platnú licenciu pre podmorský lov. "V Jadranskom mori žijú celkom tri druhy barakud a je prirodzené, že sa môžu po útoku potápačov brániť. Tí musia počítať so všetkými rizikami, ktoré podmorský lov obnáša," uviedol k incidentu Alen Soldo, vysokoškolský profesor zo splitskej univerzity.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy