Skoro jasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Potkany takmer zožrali iba šesťmesačné dieťa. Jeho otec čelí prísnemu trestu
Zdielať na

Potkany takmer zožrali iba šesťmesačné dieťa. Jeho otec čelí prísnemu trestu

Archívne video Archívna reportáž

Na jednom z najväčších sídlisk v Prešove je potkanov viac ako obyvateľov

INDIANA / V americkom štáte Indiana došlo k tragickému prípadu zanedbania starostlivosti, keď šesťmesačné dieťa takmer prišlo o život po tom, čo ho v noci zaživa pohryzli potkany, informuje web novinky.cz.

Podľa webu novinky.cz chlapček utrpel vážne zranenia, pri ktorých prišiel o niekoľko prstov a hrozilo, že vykrváca. Jeho otec bol za tento hrozný čin odsúdený na 16 rokov väzenia. Matka dieťaťa čaká na vynesenie rozsudku.

Vyšetrovatelia napočítali viac ako 50 pohryznutí

Incident sa odohral v septembri minulého roka, keď otec dieťaťa skoro ráno našiel svojho syna so zraneniami, ktoré mu počas noci spôsobili potkany.

Vyšetrovatelia napočítali viac ako 50 pohryznutí, ktoré pokrývali čelo, tvár, nos, stehná, chodidlá a prsty dieťaťa. Niektoré prsty na jeho pravej ruke boli poškodené natoľko, že boli viditeľné kosti. Kvôli rozsiahlej strate krvi hrozilo dieťaťu, že upadne do šoku a zomrie.

Po prevoze do nemocnice bolo bábätko transportované do Indianapolisu, kde lekári bojovali o jeho život. Napriek tomu, že sa im podarilo dieťa zachrániť, museli vykonať amputáciu niekoľkých prstov. Dieťa si následky tohto incidentu ponesie po zvyšok života.

Odňatie slobody až na 16 rokov

Otec bol koncom minulého mesiaca usvedčený z troch trestných činov súvisiacich so zanedbaním starostlivosti a ohrozovaním detí. Sudca mu udelil maximálny možný trest - 16 rokov odňatia slobody. V dome sa v čase útoku nachádzali aj ďalšie dve dospelé osoby, matka dieťaťa a teta.

Matka sa priznala k trestnému činu zanedbania starostlivosti a čaká na rozsudok, zatiaľ čo Thurmanová dostala dvojročnú podmienku.

Plač údajne nepočuli

Všetci traja tvrdili, že počas noci nepočuli plač dieťaťa. Vyšetrovanie však odhalilo, že dom bol silno zamorený potkanmi, ktorých prilákal neporiadok a zvyšky jedla. Dokonca aj v detskej izbe sa nachádzali zvyšky jedla, ktoré prilákali hlodavce.

Niekoľko dní pred incidentom domácnosť navštívili zamestnanci Oddelenia služieb pre deti (DCS), ktorí prišli na základe upozornenia školy. Deti sa totiž sťažovali, že ich počas noci pohryzli potkany. Ich matka však prítomnosť hlodavcov poprela.

Po útoku boli všetky deti z tejto domácnosti zverené do pestúnskej starostlivosti, vrátane pohryzeného dieťaťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy