Jasno
17°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Hrôzostrašný nález: Žena sedela tri roky po smrti pred zapnutou televíziou
Zdielať na

Hrôzostrašný nález: Žena sedela tri roky po smrti pred zapnutou televíziou

Archívna reportáž

Prednedávnom objavili mŕtveho muža v jeho prešovskom byte.

LONDÝN / Joyce Vincentová bola veľmi obľúbená a úspešná mladá žena. Aj tak po nej nikto nepátral po tom, čo v roku 2003 ukončila komunikáciu so svojím okolím. Nikto z jej známych by nečakal, že za tým bude stáť smrť v priestoroch jej vlastného bytu. Pri náleze sedela na gauči pred televíziou, ktorá ostala zapnutá. Informuje web TN.cz.

Joyce pochádzala z prisťahovaleckej rodiny, ktorá sa do Londýny prisťahovala niekoľko rokov pred jej narpodením. Otec pochádzal z Afriky, matka z Indie, informoval denník Sun. Aj napriek smrti matky, ktorú musela zvládnuť vo veľmi nízkom veku a nedokončenej škole sa jej podarilo nájsť zmysel. Zoznámila sa so známymi osobnosťami hudobného priemyslu, s ktorými trávila čas bohémskymi aktivitami. Uviedol český informačný portál TN.cz.

Popri užívaniu života s priateľmi začala v roku 1985 pracovať v investičnej spoločnosti a neskôr postúpila do finančného oddelenia v Ernst & Young.

Úspechy v práci aj rozvinutý spoločenský život nasvedčovali tomu, že bude viesť kvalitný život. Tieto domnienky sa zmenili v roku 2001, kedy dala z neznámych dôvodov výpoveď. V tomto čase prestala komunikovať s rodinou a priateľmi. Jej sestry mali o ňu strach a najali si súkromného detektíva, ktorý mal pomôcť s jej pátraním, avšak bol neúspešný.

Významnú rolu v jej živote hrali muži, neskôr sa ukázalo, že bola obeťou domáceho násilia. "Chlapi na ňu tak ťažko doliehali a nechceli ju pustiť. Môžem si iba myslieť, že sa izolovala od rodiny kvôli chlapovi, ktorého si vybrala. Možno sa hanbila za situáciu, do ktorej sa dostala. Ísť do ženského útulku by pre Joyce bola veľká vec, “ povedala denníku Guardian jej blízka priateľka Catherine Clarková.

Pomaly sa zhoršovalo aj jej zdravie. Po náleze žalúdkového vredu začala zvracať krv a v nemocnici ostala dva dni. Vo februári roku 2003 sa presťahovala do bytu, ktorý bol určený pre ženy, ktoré prežili nejakú formu domáceho násilia. Hneď po nasťahovaní prestala komunikovať, do bytu sa dostali až o tri roky na to pracovníci bytového fondu, kvôli nezaplatenému nájmu. Namiesto Joyce našli už iba jej kostru.

Susedia sa mylne domnievali, že byt je neobývaný, zápach zhadzovali na odpadky, ktoré sa v bytovom dome nachádzali. Neprišli im podozrivé ani neustále zapnutá televízia, či rozmnožujúce sa ploštice.

O Joyce bol natočený film Sny o živote. "Ťažilo ju, že bola krásna a bola veľmi múdra, omnoho inteligentnejšia ako dávala najavo. Myslím, že viedla niekoľko životov,“ uviedla v rozhovoroch režisérka filmu Carol Morleyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy