Skoro jasno
20°
Bratislava
Brigita
8.10.2024
Kuriózna vlámačka: Zlodej upratal dom, vyvesil bielizeň a uvaril majiteľke jedlo
Zdielať na

Kuriózna vlámačka: Zlodej upratal dom, vyvesil bielizeň a uvaril majiteľke jedlo

Archívna reportáž

Pozrite si video z ďalšej bizarnej vlámačky

MONMOUTHSHIRE / Kuriózna vlámačka sa odohrala v Spojenom kráľovstve. Muž sa vlámal do domu, v ktorom majiteľke vyvesil bielizeň, uložil nákup a dokonca uvaril jedlo.

Damian Wojnilowicz (36) bol odsúdený na 22 mesiacov väzenia na Cardiffskom korunnom súde za vykonanie nezvyčajnej krádeže v Monmouthshire dňa 16. júla. Majiteľka po návrate domov z práce zistila, že veci v jej záhrade boli popresúvané, jej smetný kôš bol vyprázdnený. Zlodej jej dokonca nechal odkaz, na ktorom stálo, aby si nerobila starosti, bola šťastná a dobre sa najedla. 

Žena našla nákup, ktorý bol vybraný z tašky a uložený do chladničky, ktorá bola taktiež inak usporiadaná. Hlavice zubných kefiek boli vymenené, podlaha bola čerstvo umytá a na stolíku stála fľaša vína, s pohárom a miskou sladkostí.  

Žena uviedla, že sa bála zostať vo svojom vlastnom dome: "Dva týždne po trestnom čine, až kým nebol chytený, som žila v stave zvýšenej úzkosti, akú som nikdy predtým nezažila. Uvažovala som, či to bol niekto, kto ma pozná, či sa to zmení na prípad prenasledovania, či vie, že žijem sama a či som bola cielená," uviedla žena. 

Ďalšie vlámanie sa odohralo o niekoľko dní neskôr

Druhá krádež sa odohrala v ďalšom dome 29. júla, keď majiteľ dostal upozornenie na telefón z kamery CCTV, ktorá ukázala Wojnilowicza prechádzať sa po jeho príjazdovej ceste. Páchateľ sa tam vysprchoval, opral si oblečenie, najedol sa a vykúpal vo vírivke

.Wojnilowicz sa údajne javil opitý. Krátko po tomto incidente ho polícia zatkla. Obhajkyňa Tabitha Walkerová uviedla, že jej klient bol v čase trestných činov bezdomovcom a prechádzal ťažkým obdobím. Povedala, že sa obetiam ospravedlnil a ľutuje škody, ktoré im spôsobil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy