Skoro jasno
20°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
VIDEO: Vodiča autobusu dokopal neznámy muž. Myslel si, že je Ukrajinec
Zdielať na

VIDEO: Vodiča autobusu dokopal neznámy muž. Myslel si, že je Ukrajinec

PRAHA / Pražskí kriminalisti pátrajú po mužovi, ktorý koncom septembra napadol na Čiernom Moste vodiča autobusu, o ktorom sa domnieval, že je Ukrajinec. Útočník muža opakovane kopol do tváre a hrudníka.

Policajti zverejnili zábery incidentu, na ktorých je podoba hľadaného. Video zachytáva aj dvojicu svedkov, ktorých polícia vyzýva, aby sa jej ozvali.

Napadnutiu predchádzali urážky

Vodič autobusu bol napadnutý ráno 27. septembra. Pri návšteve predajne pri vestibule metra Čierny Most v Prahe 9 ho iný zákazník začal urážať a tvrdil, že je Ukrajinec.

"Muž agresora upozornil, že ukrajinskej národnosti nie je a že s takýmito osobami ani problém nemá. Po tom, čo obaja muži opustili predajňu, došlo medzi nimi k fyzickému napadnutiu," opísala udalosti policajná hovorkyňa Kristína Zelinková. Agresor chytil vodiča autobusu pod krkom, povalil na zem a niekoľkokrát kopol kolenom do tváre a hrudníka. Následne útočník odišiel do vestibulu metra.

Hrozia mu tri roky vo väzení

Podľa záberov z bezpečnostných kamier incident videla žena a ďalší muž. Tí by svojím svedectvom mohli prispieť k objasneniu prípadu, ktorý kriminalisti preverujú pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví. V prípade napadnutia a odsúdenia hrozí útočníkovi až tri roky väzenia.

Podobný prípad sa odohral aj na Slovensku, kedy muž dokopal a okradol mladíka

Súvisiace články

Najčítanejšie správy