Jasno
17°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Zlodeji vrátili psa dievčaťu na vozíku. „Sme zlodeji, ale máme srdce,“ odkázali
Zdielať na

Zlodeji vrátili psa dievčaťu na vozíku. „Sme zlodeji, ale máme srdce,“ odkázali

Pes v paneláku, žiadny problém. Ako si ho vychovať, aby na vás susedia nezazerali

ACERRA / Na predmestí Neapola v obci Acerra sa odohrala neobvyklá krádež, ktorá mala prekvapivý obrat. Zlodeji, ktorí vyplienili byt rodiny a ukradli cennosti v hodnote desiatok tisíc eur, si odniesli aj nemeckého špica Mauiho, informuje web novinky.cz.

Podľa webu novinky.cz bol pes neoddeliteľným spoločníkom 12-ročnej Miriam, dievčaťa pripútaného na invalidný vozík v dôsledku vážnej genetickej choroby. Zúfalý otec dievčaťa verejne vyzval zlodejov, aby vrátili aspoň psa, ktorý pre jeho dcéru znamenal viac ako čokoľvek iné.

Výzva dojala celú krajinu

Otcova emotívna výzva na sociálnych sieťach a v médiách dojala celé Taliansko a vyvolala vlnu solidarity. Aj napriek početným prejavom podpory a pátraniu po psovi, vrátane návštevy neďalekého „nomádskeho“ tábora, sa zlodeji dlho neozvali.

Nakoniec však prišiel zvrat

Otec dostal anonymný telefonát, v ktorom mu neznámy hlas s cudzím prízvukom oznámil, že pes je priviazaný pred bránkou domu. Zlodeji pritom dodali: „Sme zlodeji, ale máme srdce.“

Maui bol skutočne pred domom, čo prinieslo obrovskú radosť celej rodine, najmä malej Miriam, ktorá svojho psíka opäť objala. „Miriam opäť plače, ale teraz sú to slzy šťastia,“ povedal dojatý otec. Jeho výzva a návrat psa vzbudili na sociálnych sieťach množstvo reakcií.

Obyvatelia vyjadrovali pochvalu zlodejom za ich gesto, iní zdôrazňovali, že napriek vráteniu psa zostávajú páchateľmi trestného činu. "Kto vie, či otcova výzva zlodeja skutočne zasiahla do srdca, alebo či dostali strach, aby ich polícia nevypátrala, keď pes má mikročip," napísal tamojší denník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy