Jasno
16°
Bratislava
Dionýz
9.10.2024
Explózia batérie v mobile spôsobila požiar. Zahynula štvorčlenná rodina
Zdielať na

Explózia batérie v mobile spôsobila požiar. Zahynula štvorčlenná rodina

Archívna reportáž

V júli ohrozil požiar životy spiacich obyvateľov bytu aj na Slovensku

GUILLENA / Štvorčlenná rodina prišla o život pri požiari domu v meste Guillena neďaleko Sevilly. Podľa predbežných informácií bol príčinou tragédie výbuch batérie mobilného telefónu, čo spôsobilo rýchle šírenie plameňov, pred ktorými nemali šancu uniknúť, informoval web Novinky.cz.

Požiar v dome v mestečku Guillena, neďaleko Sevilly, vznikol v dôsledku explózie mobilného telefónu, ktorý sa nabíjal cez noc na pohovke, uviedol web Noviny.cz. Polícia ukončila vyšetrovanie a potvrdila, že tragédia spôsobila smrť celej rodiny – manželského páru Josého Antonia Rendóna a Antonie Hidalgovej, spolu s ich synmi Josém a Adriánom vo veku 21 a 16 rokov.

"Prehriatie lítiovej batérie spôsobilo najprv výbuch a potom vznietenie. Požiar sa rýchlo rozšíril na pohovku, kde bol telefón položený," popísal agentúre EFE príčinu požiaru Manuel Blanco, člen hasičského zboru Seville. Rodina v čase vypuknutia požiaru spala, čo im znemožnilo včas zareagovať. "V dome bolo počas chvíle úplné peklo," popísal situáciu sused niekoľko hodín po incidente. "Použil som náš hasiaci prístroj, ale bolo to, ako by som lial kvapky vody na sviečku, vôbec to nepomohlo," dodal.

Najstarší syn manželského páru, ktorý nakoniec zahynul pri požiari spolu so zvyškom rodiny, sa snažil zachrániť životy svojich rodičov a brata. Do domu dorazil vo chvíli, keď sa už plamene rozšírili, píše k incidentu agentúra EFE, ktorá hovorila s obyvateľmi susedných domov. Oheň sa rýchlo rozšíril po celom dome, a hoci sa snažili uniknúť na strechu v zadnej časti domu, prístupové vráta boli zamknuté. "Sme zdrvení, bola to úžasná a milá rodina," uviedla obyvateľka susedného domu. Dodala, že si váži prácu hasičov, myslí si ale, že na miesto nehody mali prísť skôr.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy