Oblačno
15°
Bratislava
Maximilián
12.10.2024
Dcéra zavraždila svojich rodičov pre peniaze. Ich mŕtvoly ukrývala doma štyri roky
Zdielať na

Dcéra zavraždila svojich rodičov pre peniaze. Ich mŕtvoly ukrývala doma štyri roky

Archívne video Archívna reportáž

Prípad zo Slovenska: Syn zavraždil vlastnú matku sekerou

LONDÝN / Angličanka Virginia McCulloughová (36) bola v piatok 11. 10. odsúdená na doživotie za vraždu svojich rodičov. Tento šokujúci prípad, ktorý prekvapil aj skúsených detektívov, sa odohral v rodinnom dome blízko Londýna, kde McCulloughová žila so mŕtvymi telami štyri roky, kým ich polícia neobjavila počas domovej prehliadky, píše web TN.cz.

Podľa webu TN.cz McCulloughová, ktorá bola opisovaná ako "inteligentná a zdatná manipulátorka", sa priznala k dvojnásobnej vražde a súd v hrabstve Essex jej udelil doživotný trest. O podmienečné prepustenie bude môcť požiadať najskôr za 36 rokov.

Polícia našla telá 70-ročného otca a jeho o rok staršej manželky vlani v septembri v ich dome v obci Great Baddow, ktorá sa nachádza približne 60 kilometrov od centra Londýna. McCulloughová zavraždila svojho otca v júni 2019, keď mu otrávila alkohol s liekmi na predpis. Jej matku, ktorá bola ešte ráno nažive, omráčila kladivom a následne ubodala kuchynským nožom.

Obe telá ukryla na rôznych miestach v dome

Otca zakryla dekou a vytvorila mu provizórnu hrobku v pracovni, matku zabalenú v spacom vaku skryla v skrini na poschodí. Dôvodom brutálnej vraždy bola McCulloughovej zložitá finančná situácia. Klamať rodičom o svojom zamestnaní a príjmoch sa jej podarilo, zatiaľ čo si od nich vzala kreditné karty.

Po vražde žila z ich dôchodkov, pričom utratila takmer 150 -tisíc libier na luxusné nákupy a hazardné hry. V online hazardných hrách dokonca prehrala 21-tisíc libier.

Prvé podozrenie odhalil lekár

Jej vysvetlenia o neprítomnosti rodičov sa začali rozpadávať, keď ich praktický lekár spozoroval nezvyčajný pokles ich zdravotnej starostlivosti a nahlásil situáciu polícii. To viedlo k prehliadke, počas ktorej McCulloughová ukázala strážcom zákona ukryté telá aj nástroje vraždy.

Pri výsluchu sa priznala k činu a vyjadrila, že si zaslúži trest. Počas celého súdneho pojednávania neprejavila žiadne emócie, čo len podčiarklo závažnosť celého prípadu.

Podobný prípad sa stal aj vo Fiľakove, kde syn zbil matku, pretože mu nechcela dať peniaze

Muž pritom na matku kričal, že ju zabije. Žena si myslí, že za to môžu alkohol a drogy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy