Zatiahnuté
14°
Bratislava
Koloman
13.10.2024
Pľuvance a vyhrážky kovovými tyčami: Polícia zatkla ženu, bola pod vplyvom drôg
Zdielať na

Pľuvance a vyhrážky kovovými tyčami: Polícia zatkla ženu, bola pod vplyvom drôg

Archívne video

Nedávny prípad spojený s predajom pervitínu

ZLÍN – Zlínska polícia sa počas víkendu stretla s kurióznym prípadom. Mladá žena sa ich pokúsila napadnúť kovovými tyčami, ktoré sa jej podarilo vytrhnúť z reklamného panelu. Informoval o tom portál Novinky.cz.

Pôvodným zámerom policajnej hliadky bola pomoc zdravotne indisponovanému mužovi, ktorému bola privolaná záchranná služba. Až pri kontrole muža si všimli ženy, ktorá vykazovala veľmi nezvyčajné správanie, informuje portál Novinky.cz.

“Pochodovala po chodníku pozdĺž obchodného centra. V každej ruke držala kovovú tyčku a s nimi celkom nebezpečne šermovala. S tým neprestala ani vo chvíli, kedy okolo nej prechádzala iná žena a ani na zastávke, kde sa nachádzali ďalšie osoby, ” objasňuje vzniknutú situáciu veliteľ Mestskej polície Zlín, Pavol Janík. Strážnici upozornili mladú žena na jej nebezpečné chovanie a vyzvali ju, aby prestala. Ako odpoveď sa im dostalo tvrdenie, že sú roboti.

“Hneď vzápätí sa pokúsila z miesta vzdialiť tak, že vstúpila na vozovku pomerne frekventovanej cesty a nebrala do úvahy výzvy zakročujúcich strážnikov. Keď sa schyľovalo k tomu, že použije kovové tyčky aj proti hliadke, boli jej vymenené za slušivé policajné putá, ” ďalej objasňuje prípad veliteľ Janík.

Mladá žena sa aj naďalej snažila z miesta prichytenia utiecť, dokonca sa začala brániť pľuvancami, kvôli čomu ju strážnici museli odviesť na mestské obvodné oddelenie. Až na stanici zistili, že žena má pozitívny test na metamfetamin.

“Skutočnosť, že ani rekreačné aplikácia psychoaktívnych látok človeku a jeho chovaniu nijak neprospieva je dnes dostatočne známa a býva v rámci najrôznejších preventívnych programov pomerne často pripomína. Očividne sa však táto informácia nedostala k dvadsať jedna ročnej aktérke nedávneho prípadu z centra Zlína, ” uzatvára vzniknutú situáciu veliteľ Janík.

Trestný čin končí predvolaním na priestupkové riadenie, keďže žena je obvinená z priestupkov proti verejnému poriadku a majetku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy