Zatiahnuté
15°
Bratislava
Boris
14.10.2024
V pekárni vypukol mohutný požiar. Evakuovali desiatky zamestnancov
Zdielať na

V pekárni vypukol mohutný požiar. Evakuovali desiatky zamestnancov

BEROUN / V českom Beroune horí veľká pekáreň, ktorá zásobuje pečivom rozsiahlu oblasť regiónu na západ od Prahy. S požiarom strechy tam bojujú desiatky hasičov.

Berounská pekáreň začala horieť po šiestej hodine večer. Mohutný požiar okolo ôsmej hodiny večer pohltil celé horné poschodie berounskej pekárne.
Evakuovaných z nočnej smeny bolo asi 50 pracovníkov. Nikomu sa nič nestalo. Hasiči museli vyhlásiť tretí stupeň poplachu. Na mieste zasahovalo okolo 60 hasičov a ďalší prichádzali na miesto, aby po dlhej dobe vystriedali svojich kolegov. Ten požiar je veľmi ťažké likvidovať. Fúka silný vietor, a keď sa hasičom podarí nejakú časť uhasiť, začne horieť ďalšiu časť tam, kde ju už pred časom hasiči uhasili.

Nad ránom na mieste zasahovalo asi 20 jednotiek z celého kraja, teda okolo 110 hasičov. Päť z nich sa ľahko zranilo pri hasiacich prácach. Najčastejšími zraneniami bolo porezanie alebo vyvrtnuté členky a ďalšie. Strecha sa nakoniec po rôznych prepadoch úplne zrútila. Škody presiahnu desiatky miliónov korún, príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy