Oblačno
15°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Dolapili ich až po 80 zločinoch: Štvorica mladíkov napokon skončila v rukách polície
Zdielať na

Dolapili ich až po 80 zločinoch: Štvorica mladíkov napokon skončila v rukách polície

USA / Policajtom síce došla trpezlivosť dávno, ale chytiť štvoricu mladíkov, ktorí sa zabávali zločinom im zabralo viac ako mesiac. A medzitým stihli výrastkovia spáchať desiatky zločinov vrátane krádeží, streľby a vlámaní.

​Najmenej 80 zločinov má na svedomí táto štvorica mladistvých. Od 5. septembra sa ich snažila chytiť polícia v americkom Seattli. A nielen tá, výrastkovia sa totiž neobmedzovali len na územie tohto mesta. Urobili však chybu a tá ich dostala za mreže. Chytili ich počas posledného zločinu, ktorým bola lúpež auta. "Povedzme si úprimne - toto nie je ako keď sa deti hrajú na zlodejov a policajtov. Títo mladíci sú extrémne nebezpeční. Systém musí nájsť spôsob ako posúdiť mentálne schopnosti mladistvých v súvislosti s nebezpečenstvom, ktoré predstavujú," povedala policajná veliteľka Sue Rahr.

Polícia našla vo vozidle mladíkov zbrane aj zásobník na muníciu. Vyšetrovatelia veria, že sú to tie isté zbrane, ktorými mierili na zákazníkov a zamestnancov viacerých prevádzok, vrátane tej, ktorú monitorovala bezpečnostná kamera. Gang sa zameriaval na večierky, benzínové pumpy aj obyvateľov, ktorých pod hrozbou zastrelenia obrali o peniaze, šperky, elektroniku aj vozidlá. "Až pridlho fungujeme vo svete, kde páchateľov súdime buď ako deti, alebo ako nebezpečných kriminálnikov. Ale títo patria do oboch kategórií," dodala Rahr. V putách napokon skončila ešte piata osoba, ktorá by mala mať súvis s 80-timi zločinmi. Päticu čoskoro postavia pred súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy