Polojasno
12°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Mladá Britka poslala matke fotku kráv. O chvíľu ju jedna z nich ušliapala
Zdielať na

Mladá Britka poslala matke fotku kráv. O chvíľu ju jedna z nich ušliapala

Pred rokmi udupali na smrť dvoch futbalových fanúšikov v Jakarte

LONDÝN / Mladá Britka poslala svojej matke fotku s kravami, po ktorej sa prestala ozývať. Keď sa ju rodičia vydali hľadať, našli ju zranenú na poli s pomliaždeninami a stopami po kopytách. Zomrela na zástavu srdca po ušliapaní zrejme jednou kravou, zistilo vyšetrovanie, napísal web Sky News.

Rebekah Morrisová podľa úradov utrpela vážne zranenia predvlani 9. júla večer, keď venčila svoju čivavu v Littlethorpe v strednom Anglicku. Podľa vyšetrovania okolností smrti, ktoré sa pred súdom odohrávajú tento týždeň, poslala žena fotografiu domácich zvierat svojej matke, ku ktorej pridala popisok "cowz" ("kravy"). Odvtedy ale prestala reagovať na textové správy, preto po nej rodičia začali pátrať a vďaka snímke ju našli na poli. Okamžite zavolali záchrannú službu, ktorá ale aj napriek začatiu resuscitácie konštatovala o 23.21 h smrť.

"Jej zranenia zodpovedali stopám po kopytách a ušliapaní. Typ a umiestnenie zranení v tomto prípade podľa mňa svedčili o veľkom, ťažkom zvierati, napríklad krave," uviedol v správe súdny patológ Michael Biggs. Súdnej porote pri posudzovaní príčin incidentu okrem iného povedal, že 29-ročná žena utrpela zranenia po zásahu niečím tupým, mala odreniny v hornej časti hrudníka a odtlačky kopýt na ramene. Podľa Biggsa mala značne poškodená pečeň, čo viedlo k vážnemu vnútornému krvácaniu a bolo to hlavnou príčinou smrti.

Privolaný záchranár uviedol, že na základe prvotného obhliadky dospel k záveru, že bola Morrisová napadnutá alebo uškrtená. Aj keď patológ kvôli vylúčeniu zavinenia inej osoby navrhoval súdnu pitvu, zdôraznil, že všetky zranenia zodpovedajú incidentu súvisiacim s ušliapaním dobytkom a skôr jednou kravou ako celým stádom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy