Skoro jasno
10°
Bratislava
Terézia
15.10.2024
Brutálna vražda: Stredoškolák podľa polície zavraždil muža 60 bodnoreznými ranami
Zdielať na

Brutálna vražda: Stredoškolák podľa polície zavraždil muža 60 bodnoreznými ranami

BRNO / Dvadsaťročný muž v Brne v byte podľa polície cez víkend brutálne zavraždil iného, zasadil mu zhruba 60 bodnorezných rán. Obvinený je stredoškolákom. Polícia ho dopadla, hrozí mu až 20 rokov väzenia, prípadne výnimočný trest. Na tlačovej konferencii o tom informoval zástupca vedúceho odboru všeobecnej kriminality Luděk Blahák. Muž sa k činu priznal.

Čin sa stal v sobotu 12. októbra v ranných hodinách, policajtov na miesto zavolal prenajímateľ bytu, ktorého prebudil hluk. "Privolaná policajná hliadka vstúpila do bytu a v zadnej miestnosti našla telo muža v tratolišti krvi," uviedol Blahák. Obeťou bol 32-ročný muž, ktorý v prenajatom byte býval. Policajti hľadali svedkov aj napriek výzve v médiách, o pomoc žiadali aj so stotožnením konkrétneho muža z fotografie. Podozrivého muža zo Žďárska policajti zadržali nakoniec v pondelok 14. októbra popoludní vo Veľkom Meziříčí.

"Zadržaný sa priznal. Aj vďaka jeho výpovedi sa podarilo zrekonštruovať, čo sa prihodilo," uviedol Blahák. Muži sa náhodne stretli v jednom z brnenských podnikov, do bytu došli taxi službou. Mladý muž mal u poškodeného prespať. Ráno ale na poškodeného zaútočil bodnorezným nástrojom, podľa Blaháka za tým stála zrejme nejaká roztržka. "Napriek pokusu o obranu nemal muž šancu a vykrvácal," opísal Blahák. Doplnil, že išlo zhruba o 60 bodnorezných rán, s takou brutalitou sa podľa neho doteraz nestretol. Páchateľ sa potom zľakol hluku, z bytu vyskočil oknom.

V súčasnosti je páchateľ obmedzený na slobode. Čaká sa, že ho mestský súd pošle do väzby. Za spáchanie obzvlášť závažného zločinu vraždy surovým spôsobom mu hrozí 15 až 20-ročné väzenie, prípadne výnimočný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy