Jasno
14°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Muž pri pokuse o odstránenie bomby z auta prišiel o ruku. Zranil sa aj jeho malý syn
Zdielať na

Muž pri pokuse o odstránenie bomby z auta prišiel o ruku. Zranil sa aj jeho malý syn

Archívna reportáž

Podobný prípad sa stal aj na Slovensku, keď sa muž pokúsil pomstiť policajtovi bombou pod jeho autom

MOSKVA / V Moskve zatiaľ neznámy páchateľ nastražil improvizovanú výbušninu na kapotu auta Viktora Mišačeva, majiteľa siete reštaurácií a barov, informoval web Novinky.cz. Nálož explodovala práve vo chvíli, keď sa ju Mišačev pokúšal odstrániť.

Výbuch zranil troch ľudí, vrátane jeho šesťročného syna, pričom podnikateľ prišiel o ruku. Informoval o tom web Novinky.cz, podlľa ruskej agentúry TASS. Denník Kommersant dodáva, že motívom mohla byť konkurencia alebo osobná nevraživosť.

"V súvislosti s incidentom, ku ktorému došlo na juhozápade Moskvy a v dôsledku ktorého bol poškodený automobil a zranené tri osoby, vyšetrovacie orgány Hlavného vyšetrovacieho riaditeľstva začali trestné konanie z dôvodu pokusu o vraždu dvoch a viacerých osôb," stojí vo vyhlásení úradov citovanom ruskou agentúrou.

Moskovskí vyšetrovatelia v súčasnosti prehľadávajú miesto výbuchu. Orgány činné v trestnom konaní informovali ruskú agentúru, že medzi zranenými je 44-ročný Viktor Mišačev, generálny riaditeľ spoločnosti Shaker Group, ktorá vlastní viac ako desiatku barov a reštaurácií v Moskve, Petrohrade a Tatarstane.

Denník Kommersant uviedol, že v čase výbuchu bolo auto zaparkované pri Mišačevovom dome, pričom na kapotu niekto umiestnil improvizovanú výbušninu s odhadovanou silou 200 až 300 gramov TNT. Medzi možnými motívmi incidentu sú odstránenie konkurencie alebo "osobnú nevraživosť". Podľa ruských médií jeho šesťročný syn utrpel ľahké zranenia a je mimo ohrozenia života. Mišačev prišiel o ruku. Kto je tretím zraneným, médiá zatiaľ nešpecifikovali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy