Jasno
16°
Bratislava
Vladimíra
16.10.2024
Lietadlo núdzovo pristálo kvôli bombovej hrozbe. Na palube bolo vyše 200 cestujúcich
Zdielať na

Lietadlo núdzovo pristálo kvôli bombovej hrozbe. Na palube bolo vyše 200 cestujúcich

Archívna reportáž

Pred rokmi sa bombou v lietadle vyhrážal aj slovenský občan

DILLÍ / Kvôli bombovej hrozbe muselo v Kanade núdzovo pristáť lietadlo Air India. Na palube bolo viac ako 200 cestujúcich, ktorých sa dotkla dôkladná bezpečnostná kontrola. Vyhrážky sa objavili na sociálnych sieťach a v posledných dňoch sa s nimi stretávajú aj iné indické letecké spoločnosti, uviedol web TN.cz.

Cestujúci na palube Boeingu 777 na linke z indického Dillí do amerického Chicaga prežili desivý zážitok, keď lietadlo muselo neplánovane pristáť na kanadskom letisku Iqaluit po tom, čo spoločnosť dostala hrozbu o bombe na palube, informovalo TN.cz podľa denníka The Guardian"Lietadlo a cestujúci sú znovu kontrolovaní podľa stanovených bezpečnostných protokolov. Spoločnosť Air India aktivovala na letisku agentúry, ktoré budú cestujúcim pomáhať, pokiaľ nebude možné pokračovať v ceste," uviedla aerolinka na sieti X.

Na palube malo byť celkom 211 ľudí vrátane posádky. "Spoločnosť Air India upozorňuje, že v posledných dňoch bola spolu s ďalšími miestnymi leteckými spoločnosťami vystavená mnohým vyhrážkam. Hoci sa následne ukázalo, že všetky boli falošné, ako zodpovedný prevádzkovateľ leteckej spoločnosti berieme všetky hrozby vážne," dodala Air India. Vyhrážky sa objavili na sociálnych sieťach. Letecká spoločnosť údajne spolupracuje s vyšetrovateľmi na dolapení zatiaľ neznámeho páchateľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy