Polojasno
15°
Bratislava
Kristián
19.10.2024
VIDEO: Mladé ženy si v sychravom počasí zatancovali vo fontáne
Zdielať na

VIDEO: Mladé ženy si v sychravom počasí zatancovali vo fontáne

PLZEŇ / Vonku bola zima, napriek tomu sa rozhodli okúpať. Dve ženy si urobili bazén priamo z fontány na hlavnom námestí v Plzni. Proti sychravému počasiu vraj boli dobre chránené, do vody skočili oblečené.

Od jesenných radovánok dievčatá neodradilo ani sychravé počasie a chladný vietor. "Jednalo sa o dve dámy, ktoré sa rozhodli vykúpať sa vo fontáne na Námestí republiky, a to aj napriek tomuto sychravom počasiu," uviedla Tereza Schliková, hovorkyňa mestskej polície Plzeň. "Dámy sa vôbec nezaoberali tým, že by sa vyzliekli a preto do fontány vliezli oblečené tak, ako k nej prišli," ozrejmila Schliková. 

Chceli si natočiť video 

Ženy si chceli natočiť originálne video a tak zaznamenávali ako synchrónne tancujú a rôzne plávajú. Nakoniec si vyzliekli premočené bundy. To už bola na ceste hliadka mestských policajtov. "Je tam vlastne technické zariadenie, ktoré operačného strážnika upozornilo, že sa v priestore niekto nachádza a taktiež je nám nápomocný aj mestský kamerový systém, ktorý následne zaznamená pohyb z námestia," ozrejmila Schliková. 

Zachránilo ich, že boli oblečené

Na námestí v Plzni sú fontány tri. V parných mesiacoch sa v nich občas, hlavne opití zahraniční turisti schladia a potom zaplatia poriadnu pokutu. Tentokrát ale ženy vyviazli len s napomenutím a zachránilo ich práve to, že do studenej vody sa vrhli oblečené. "Vzhľadom k tomu, že dámy nenaplnili skutkovú podstatu priestupku, tak odišli z miesta po poučení policajtami, aby si k svojmu kúpaniu vybrali iný priestor," dodala Schliková. 

S mastnou pokutou niekoľko tisíc českých korún tak odchádzajú tí, ktorí pohoršujú okolie alebo ľudí, ktorí majú napríklad špinavé oblečenie, alkohol a podobne. A to sa v tomto prípade nestalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy