Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Prvák brutálne napadol učiteľku na základnej škole. Prípad vyšetruje polícia
Zdielať na

Prvák brutálne napadol učiteľku na základnej škole. Prípad vyšetruje polícia

Archívne video Archívna reportáž

Podobný prípad sa udial aj na Slovensku: Učiteľku napadol len 13-ročný žiak

KLAGENFURT / Rakúska polícia vyšetruje šokujúci prípad násilia, ku ktorému došlo na základnej škole v Klagenfurte v spolkovej krajine Korutánsko. Hlavným aktérom je iba šesťročný chlapec prisťahovaleckého pôvodu, ktorý brutálne napadol svoju učiteľku a neskôr aj spolužiačku, informuje portál Novinky.cz.

Portál uvádza, že podľa vyjadrenia riaditeľky školského úradu Isabell Penzovej chlapec bezdôvodne zaútočil na učiteľku. Následne napadol aj spolužiačku, ktorá, našťastie, vyviazla bez zranení. Po incidente si ju vyzdvihla matka.

Do práce sa nevrátila niekoľko dní

Podľa zdroja zo školy bol útok natoľko brutálny, že učiteľka nebola schopná vrátiť sa do práce niekoľko dní. Chlapec, ktorý podľa Penzovej pochádza zo "zložitých rodinných pomerov", bol vylúčený zo školy do konca jesenných prázdnin.

Zároveň sa bude konať konferencia, kde sa rozhodne o ďalších krokoch. Penzová uviedla, že ak by sa násilie zopakovalo, škola má jasne stanovené postupy.

Podobné prípady sú čoraz častejšie

Minister školstva Martin Polaschek (ÖVP) potvrdil, že prípady vylúčení žiakov zo škôl kvôli násiliu sa v posledných rokoch zvyšujú. V školskom roku 2022/23 bolo vylúčených viac ako 1 900 žiakov, čo je takmer dvojnásobok v porovnaní s rokom 2018/19. Predseda školských odborov Paul Kimberger upozorňuje, že školy čelia čoraz extrémnejším formám násilia, ktoré prekračujú predchádzajúce hranice.

Školy sa preto snažia zaviesť prísnejšie opatrenia na riešenie týchto problémov a zabezpečiť väčšiu bezpečnosť pre učiteľov aj žiakov.

Žiačka základnej školy zaútočila na spolužiakov aj v Prahe

Súvisiace články

Najčítanejšie správy