Polojasno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Známy fastfood čelí vážnemu problému. V jeho produkte sa mala objaviť nebezpečná baktéria
Zdielať na

Známy fastfood čelí vážnemu problému. V jeho produkte sa mala objaviť nebezpečná baktéria

Archívne video Archívna reportáž

Podobný prípad sa udial aj v zariadení spoločného stravovania na Slovensku

COLORADO / Populárny fastfoodový reťazec McDonald's v Spojených štátoch údajne čelí vážnemu problému po tom, čo sa v jednom z jeho najpopulárnejších produktov, Quarter Pounder (u nás známy ako McRoyal), objavila baktéria Escherichia coli, uvádza portál Novinky.cz.

Portál Novinky.cz informuje, že podľa údajov amerického Centra pre kontrolu chorôb (CDC) sa mala nákaza rozšíriť v desiatich štátoch, pričom bolo infikovaných 49 ľudí. Z nich desať skončilo v nemocnici a jeden starší človek v Colorade zomrel.

Podozrivá je cibuľa

McDonald's na situáciu zareagoval zastavením predaja Quarter Pounder v postihnutých oblastiach. Vyšetrovanie sa zameriava na možné zdroje kontaminácie, najmä na cibuľu a hovädzie mäso, ktoré sa používajú pri príprave tohto hamburgera. Cibuľa od jedného dodávateľa je zatiaľ považovaná za hlavného podozrivého.

Prvé prípady sa objavili koncom septembra

Matt Wise, vedúci oddelenia reakcie a prevencie proti epidémii v CDC, upozornil, že ide o rýchlo sa šíriacu nákazu. Prvé prípady sa objavili už koncom septembra, pričom CDC začalo vyšetrovanie v polovici októbra po výraznom náraste infekcií v Colorade.

Aj keď McDonald's stiahol potenciálne kontaminovaný produkt z predaja, CDC varuje, že ďalšie prípady môžu ešte len pribudnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy