Jasno
17°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Zo ZOO unikol netopier. Návštevníčke sa ukryl pod oblečením
Zdielať na

Zo ZOO unikol netopier. Návštevníčke sa ukryl pod oblečením

Archívna reportáž

KARLSRUHE / Zo zoologickej záhrady na juhu Nemecka unikol netopier. Ukryl sa pod oblečením jednej z návštevníčok, ktorá ho objavila až po návrate domov. TASR informuje na základe správy agentúry UPI.

Elina Öfeleová (30) so synom navštívila zoologickú záhradu v meste Karlsruhe na juhu Nemecka v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko neďaleko nemecko-francúzskych hraníc. Po návrate domov si vyzliekla kabát a všimla si, že z neho vypadol netopier.

Öfeleová kontaktovala ochranárov a na ich radu netopiera umiestnila do krabice s banánom a medom osladenou vodou. Jej manžel so synom netopiera na druhý deň vrátili do zoologickej záhrady.

ZOO v Karlsruhe chová dva druhy netopierov – Glossophaga soricina a Leptonycteris curasoae. Oba tieto druhy patria do čeľade Phyllostomidae a živia sa nektárom rastlín a ovocím. Dospelé netopiere dosahujú veľkosť iba niekoľko centimetrov a hmotnosť najviac niekoľko desiatok gramov.

Hovorca ZOO uviedol, že netopiera po návrate vypustili späť do výbehu a darí sa mu dobre. Dodal, že ide o prvý prípad úniku netopiera zo zariadenia, pri ktorom sa zviera prichytilo na návštevníka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy