Zatiahnuté
14°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Mladý muž dostal doživotie za zneužívanie dievčat cez internet
Zdielať na

Mladý muž dostal doživotie za zneužívanie dievčat cez internet

Archívna reportáž

BELFAST / Súd v Belfaste v piatok 25. októbra poslal mladého muža zo Severného Írska na doživotie do väzenia za sexuálne zneužívanie maloletých dievčat po internete a za ich vydieranie. Súd muža uznal za vinného v 185 prípadoch, z ktorých jeden viedol k samovražde 12-ročného dievčaťa, informoval server BBC News.

26-ročný študent počítačových vied Alexander McCartney kontaktoval svoje obete prostredníctvom aplikácií ako Snapchat a Instagram a vydával sa za maloleté dievča. Po svojich náprotivkoch z celého sveta potom vyžadoval obnažené fotografie či sexuálne aktivity prostredníctvom webkamery či mobilného telefónu. Zábery potom zdieľal s ďalšími užívateľmi internetu. Dievčatá potom vydieral, mnohokrát ich prinútil do sexuálnych aktivít zapojiť aj domáce zvieratá či mladších súrodencov, najmladšie obete mali tri roky.

Dievčatám, ktoré kontaktoval v rokoch 2013 až 2019, mali medzi 10 a 16 rokov. Dvanásťročná Cimarron Thomasová zo západnej Virgínie v USA sa v roku 2018 pri online hovore s McCartneym zastrelila otcovou zbraňou. Telo našla jej deväťročná sestra.

McCartney sa ku všetkým skutkom priznal, za mrežami je od roku 2019. Vo väzení si má podľa rozhodnutia súdu odpykať doživotie, o prepustenie môže požiadať najskôr o 15 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy