Zatiahnuté
13°
Bratislava
Demeter
26.10.2024
Pri ruských útokoch na Dnipro a Kyjev zahynulo šesť ľudí
Zdielať na

Pri ruských útokoch na Dnipro a Kyjev zahynulo šesť ľudí

Zdroj: TASR

KYJEV / Štyri osoby vrátane dieťaťa prišli o život v noci na sobotu pri ruských raketových útokoch v ukrajinskom meste Dnipro. Ďalší dvaja ľudia zahynuli pri útokoch na hlavné mesto Kyjev a okolitú oblasť, uviedli v sobotu ukrajinskí predstavitelia, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Gubernátor Dnepropetrovskej oblasti Serhij Lysak informoval, že pri útoku sa zranilo aj ďalších 20 ľudí vrátane štyroch detí. Ruské rakety podľa jeho slov zároveň poškodili viacero budov vrátane obytného domu či nemocnice.
Pri ďalších nočných ruských útokoch na Kyjev a okolitú rovnomennú oblasť zahynuli dvaja ľudia vrátane tínedžerky, ktorá prišla o život pri útoku dronom, uviedli miestne úrady.

K útokom došlo necelých 48 hodín po tom, ako sa skončil trojdňový summit skupiny BRICS v ruskej Kazani, počas ktorého svetoví lídri vyzývali ruského prezidenta Vladimira Putina na ukončenie konfliktu na Ukrajine.

"Po všetkom, čo sa v Kazani povedalo, sa ruskí vrahovia vrátili k svojej obvyklej činnosti," reagoval v sobotu na správy o nových útokoch ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. "To len opäť dokazuje, že agresiu nemožno zastaviť rozhovormi, ale iba rozhodnými činmi na obranu štátu," dodal.

Kyjev v súčasnosti žiada od svojich spojencov dodanie ďalších systémov protivzdušnej obrany. Ukrajina sa pred blížiacou sa zimou obáva o svoju energetickú infraštruktúru, na ktorú Rusko čoraz častejšie útočí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy