Zatiahnuté
14°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Nezvyčajná kombinácia: Reštaurácia priotrávila zákazníkov pizzou s THC
Zdielať na

Nezvyčajná kombinácia: Reštaurácia priotrávila zákazníkov pizzou s THC

Archívna reportáž

O pestovateľovi konope z Uhorského sme informovali nedávno

WASHINGTON / U desiatok návštevníkov reštaurácie v americkom Wisconsine sa objavili zdravotné ťažkosti po tom, čo im bola omylom podaná pizza s tetrahydrokanabinolom (THC), teda psychoaktívnou látkou obsiahnutou v marihuane. Informovala o tom agentúra AP.

Pizzeria Famous Yeti 's Pizza v meste Stoughton pizzu s THC nič netušiacim zákazníkom podávala od pondelka do štvrtka. Vo štvrtok zdravotnícka služba reštauráciu upozornila, že mala v starostlivosti päť ľudí, ktorým sa po konzumácii tamojšej pizze urobilo nevoľno. Zástupcovia zdravotníctva vo Wisconsine zároveň uviedli, že ich desiatky ľudí informovali o nevoľnostiach po konzumácii pizze v spomínanej reštaurácii a že im takéto hlásenia stále chodia. Presný počet osôb, u ktorých sa po konzumácii pizze s THC objavili zdravotné ťažkosti, bude podľa činiteľov uvedený až v záverečnej správe.

Na vine bol olej zo zdieľanej kuchyne

K incidentu došlo náhodou. Kuchárovi podľa oznámenia úradov došiel kuchynský olej, takže si došiel pre nový do zdieľanej kuchyne v budove, ale omylom si namiesto bežného oleja zobral olej s kanabinoidom delta-9, čo je forma THC.

Užívanie marihuany je vo Wisconsine nelegálne, ale výrobky z konope s obsahom THC tam zakázané nie sú. Spomínaný olej sa podľa úradov mohol využívať napríklad na výrobu sušienok alebo ako dochucovadlo. Príznaky spojené s užívaním THC však môžu zahŕňať závraty, zvýšený krvný tlak, vracanie, úzkosti, paranoiu a halucinácie.

Podobný prípad sa stal aj v známom európskom meste​

Ide pritom o druhý incident spájajúci pizzu a drogy, ktorý sa v uplynulom týždni dostal do hľadáčika médií. Pizzeria v nemeckom Düsseldorfe ponúkala ako jednu z príloh kokaín, pričom si stačilo objednať položku číslo 40 z menu. Polícia podnik sledovala na základe podozrenia potravinovej inšpekcie a keď policajti nakoniec zazvonili pri dverách bytu 36-ročného prevádzkovateľa reštaurácie, aby ho zadržali, vyhodil tašku s drogami z okna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy