Jasno
16°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Svojho priateľa zamkla ho do kufra a nechala zomrieť. Súd uznal ženu vinnou z vraždy
Zdielať na

Svojho priateľa zamkla ho do kufra a nechala zomrieť. Súd uznal ženu vinnou z vraždy

Archívne video Archívna reportáž

FLORIDA / Na Floride bola uznaná vinnou zo zločinu vraždy druhého stupňa Sarah Booneová, ktorá zavrela svojho priateľa do cestovného kufra a nechala ho tam, až kým nezomrel. Booneová sa pred súdom obhajovala tvrdením, že sa s partnerom hrali na schovávačku, no dôkazy proti nej boli nekompromisné, informuje portál Novinky.cz.

Podľa portálu Novinky.cz na videonahrávkach z jej telefónu bolo totiž zachytené, ako obeť prosí o prepustenie, pričom opakovane vyhlasuje, že nemôže dýchať. Booneová mu na prosby odpovedala posmešne a odmietla ho vyslobodiť.

Najprv víno, potom "hra" s tragickým koncom

K tragickému incidentu došlo vo februári 2020, keď podľa Booneovej výpovede s priateľom Jorgem Torresom doma popíjali víno. Neskôr ho mala „v rámci hry“ zamknúť do kufra, z ktorého podľa jej slov vyčnievali dva prsty, preto očakávala, že sa dostane von. Následne však odišla spať s domnienkou, že sa neskôr k nej pripojí. Ráno, keď sa prebudila, zistila, že Torres sa stále nachádza v kufri a nejaví známky života.

Kľúčovým dôkazom boli videonahrávky

Kancelária prokurátora Andrewa Baina vo vyhlásení uviedla, že videonahrávky zachytávajúce dramatické prosby Torresa a smiech Booneovej boli kľúčovým dôkazom.

Na záznamoch, ktoré sama nahrala, Torres opakovane žiadal o pomoc, na čo mu Booneová odpovedala: „To je za to, ako sa cítim, keď ma podvádzaš,“ pričom sa mu vysmievala a jeho prosby ignorovala.

Počas desaťdňového procesu obhajca Booneovej argumentoval, že trpela tzv. „syndrómom týranej manželky“ a konala zo strachu o svoj život. Podľa nej sa domnievala, že sa Torres z kufra dostane sám.

O výške trestu, ktorý Booneovú čaká, rozhodne súd začiatkom decembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy