V tejto reštaurácii dostanete blato na tanieri. Za 80 eur!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
TOKIO / Ako deti si istotne pamätáte, ako ste ochutnali aspoň raz hlinu. Počas hry sa vám určite dostala medzi zuby. Dnes ju však bežne jedia mnohí dospelí a platia za to nehorázne peniaze! Konkrétne 107 dolárov alebo teda 80 eur za 6-chodové menu z kvalitnej zeminy...
Učil sa vo Francúzsku...
V istej japonskej reštaurácii vám hlinu naservírujú tak lahodne, že neuveríte vlastným očiam. Šéfuje v nej totiž Toshio Tanabe. Tento majster šéfkuchár sa svojmu remeslu učil neuveriteľných 20 rokov vo Francúzsku. Teraz z hliny vytvára unikátne jedlá.
100 kg zeminy denne
Podľa vlastných slov treba najskôr nájsť kvalitnú zeminu. Ak sa mu to podarí, zbaví ju následne zrniek piesku a potom ju zakomponuje do svojich kulinárskych výtvorov. Denne jej spotrebuje až 100 kilogramov! A zákazníci? Jeho špinavú kuchyňu vraj zbožňujú!
Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.
reuters