Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Žene, ktorej vyoperovali genitálie, pomôžu doktori z Rakúska
Zdielať na

Žene, ktorej vyoperovali genitálie, pomôžu doktori z Rakúska

HUMENNÉ / Ako prví sme vám priniesli príbeh ženy z okresu Humenné, ktorá tvrdí, že jej lekár omylom vyoperoval genitálie. Roky sa nenašiel nik, kto by jej pomohol. Až po odvysielaní našej reportáže sa Anne ozval tím lekárov z Rakúska. Prinášame vám exkluzívny rozhovor so ženou, ktorá pre zbabranú operáciu vraj prišla o prácu, o bývanie a psychicky to nevydržal ani jej partner.

Žiadna operácia zo mňa ženu neurobí

"Tie genitálie sú úplne zmrzačené, vyrezané, taká operácia ani neexistuje, ktorá by zo mňa spravila ženu," hovorí poškodená Anna. 43-ročný chirurg čelí obžalobe z ťažkej ujmy na zdraví z nedbanlivosti. Anna hovorí, že práve pre to, čo spravil, bolo pre ňu posledných sedem rokov hotovým peklom.

Presne toľko sa totiž ťahá súdny proces. Najhoršie je, že žena žiadny zákrok, ktorý by jej pomohol, podstúpiť nemohla. Stále boli potrebné nové a nové znalecké posudky. "Neustále sa vo mne niekto babre a ja sa nemôžem dať do poriadku ani po siedmich rokoch," hovorí.

Rakúšania urobili malý zákrok

"Na dĺžku konania mala vplyv aj zmena sudcu, pričom predchádzajúci sudca namietal svoju zaujatosť," tvrdí hovorca Krajského súdu PO Michal Drimák. Pomoc prišla až po našej odvysielanej reportáži. Anne sa ozval tím rakúskych špecialistov, ktorí vyriešili aspoň čiastkový problém.

"Zaplatili mi ubytovanie, postaral sa celý jeho tím lekársky o mňa, urobil mi malý zákrok," povedala Anna. S obžalovaným vysokopostaveným chirurgom sa nám spojiť nepodarilo. Na súde však svoju vinu odmieta. Pojednávanie bude pokračovať koncom mesiaca.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články