Tekuté vajcia v škatuli. Šetria čas...
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Asi to dlho nepotrvá a aj k nám dorazí novinka, ktorá šokovala susedné krajiny. Ide o vajíčka bez škrupiny. Vraj sú určené ľuďom, ktorí v tejto uponáhľanej dobe nemajú čas na varenie. Naši hydinári sú však proti tekutým vajciam v škatuliach. Podľa nich to nie je ekologické a navyše je to drahé.
Tekuté vajcia vydržia dlhšie
"Tie vajcia vydržia dlhšie, ale nie je to taká dobrota, ako tie čerstvé vajcia," hovorí šéfkuchár Massimo. Novinka, ktorá sa v obaloch aké poznáme z trvanlivého mlieka a údajne šetrí čas tým, čo nemajú čas babrať sa so škrupinami by však podľa Massima nemala v jeho kuchyni veľa šancí. Iba ak u koláčov. "Tlaku Európy sa nevyhneme ani na Slovensku," hovorí Ivan Gŕof z Únie hydinárov Slovenska.
Je o tretinu drahšie
Skeptickí sú u vajec z konzervy aj hydinári. Nie je to tak dávno, čo sa v obchodoch v Česku vraj objavili vajcia natvrdo a veľa vody nenamútili. Informuje český portál iDnes.cz. Tradičné vajce vraj málo čo nahradí a aj z hľadiska ekológie vedú prím klasické pred tými v známych obaloch zo Švédska. "Vajíčko v takomto balení je asi o tretinu drahšie," dodáva Ľubomír Urban z Únie hydinárov.
Navyše vraj nikto nevie, či vaječný koktejl obsahuje kvalitné vajcia z domácej produkcie, alebo ich často lacnejšie obdoby zo zahraničia.
Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.
ISIFA