Šetríme už aj na obedoch, prichádza éra obedárov
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Šetríme ostošesť. A to predovšetkým na hlavnom jedle dňa. Podľa prieskumu si polovica Čechov pripravuje obed do práce doma. A nás Slovákov je vraj ešte viac. My sme zisťovali, aké jedlá je najlepšie pripraviť si doma, aby ste naozaj ušetrili.
Do práce si varí 9 z 10 Slovákov
Každé ušetrené euro je dobré. No a najviac sa dá ušetriť práve na strave, a to najmä tie dni, keď chodíte do práce. Zdá sa, že na to prišlo už množstvo ľudí. Podľa prieskumu si obed doma do práce varí až 9 z 10 Slovákov.
To nám potvrdil aj náš miniprieskum v rámci televízie. "Keďže som sa hodila do módu zdravého životného štýlu, tak si väčšinou varím sama," prezrádza reportérka Novín Táňa Slivková. "Ja si väčšinou nosím z domu jedlo, ani dnes tomu nie je inak," hovorí zase redaktorka Jana Koudelová.
Doma navaríte aj za 2 eurá
"Ja sa snažím si jedlo pripravovať aj doma, ale je to veľmi náročné zabaliť si 5 škatuliek. Dnes som si jedlo kúpila," dodáva redaktorka Novín o 17-tej Martina Karasová. Na jedle pripravovanom doma viete naozaj slušne ušetriť. V reštauráciách zaplatíte za denné menu zhruba 4 eurá, doma sa dá navariť aj za polovičnú cenu.
Podľa profesionálneho kuchára sa za 2 eurá naozaj dá navariť množstvo jedál. "Rizoto, palacinky, cestoviny," hovorí kuchár Rudolf. Ušetriť tak môžete zhruba 50 eur mesačne. Dokonca aj odborníci uprednostňujú domácu stravu pred tou reštauračnou.
Je omnoho zdravšia a keďže teraz vrcholí sezóna zeleniny, je naozaj lacná. "Tam je záruka, že je pripravená z kvalitných surovín a na kvalitných olejoch," hovorí odborník na výživu MUDr. Alžbeta Béderová. V reštauráciách sa stravuje len 5 percent ľudí a rovnaké množstvo využíva donáškovú službu.
Špeciálne spravodajstvo KRIMI PLUS v sobotu o 18:00.
ISIFA