Ak nejedia vaše deti ryby kvôli kostiam, tu je riešenie
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Podľa dlhoročných tradícií by ryba na štedrovečernom stole rozhodne nemala chýbať. Rodičia sa však často obávajú drobných kostí, a tak rybu svojím deťom radšej nedávajú. My vám teraz poradíme, aké druhy rýb sú pre deti vhodné, pretože majú málo kostí.
Najlepšia voľba je zubáč
Na Vianoce sú Slováci zvyknutí mať na štedrovečernom stole predovšetkým kapra. Podľa rybárov však existujú aj vhodnejšie druhy rýb. A to predovšetkým vtedy, ak medzi sviatočných stravníkov patria aj malé deti.
"Určite by som odporučil zubáča. Ten má asi najmenej kostí, aj mäso je
kvalitné, takže to je asi najlepšia voľba," hovorí rybár Andrej Dobrovodský.
Zo zubáča, ostrieža či pstruha sa dajú najlepšie urobiť takzvané filety bez kostí, čo je pre deti najbezpečnejšie.
Pleskáča určite nie
"Kapor má trošku viac menších kostí, ktoré sú celkom ostré," dodáva. Ak predsa len chcete dodržať tradíciu, aj filet z kapra je pre deti lepšou voľbou, ako napríklad takzvané podkovičky. Na tanier malého dieťaťa by ste isté druhy rýb dávať nemali. "Určite je to biela ryba, napríklad pleskáč, plotica. Tie majú kostičiek strašne veľa.
Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!
ISIFA