SERVISNÁ TÉMA. Kapor na Vianoce? Áno aj nie
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Pripraviť na štedrovečerný stôl výbornú večeru, to chce profíka, alebo šikovnú gazdinku. Ako správne pripraviť kapra?
Čerstvá ryba musí mať oči čisté a vypuklé. Žiabre musia mať jasnú červenú farbu a mäso by malo byť pevné a pružné. Kapra by sme mali priniesť domov čo najrýchlejšie a potom ho dať do vane alebo ho rovno naporcovať.
Príprava kapra sa bez ostrého noža nezaobíde. Najskôr opatrne odstránime kožu. Narežeme asi 4-centimetrové filety, osolíme, pripravíme trojobal a môžeme vyprážať. Aj v tomto prípade je však opatrnosť na mieste, aby sa nepritrafila nečakaná nehoda so zatúlanou kosťou.