Postgraduálne štúdium čokolády ponúka univerzita Cambridge
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Thinkstock
CAMBRIDGE / Jedna z najprestížnejších európskych univerzít, anglický Cambridge, hľadá doktorandov z krajín Európskej únie, ktorí majú záujem o vedecké štúdium čokolády.
Výskum sa má zaoberať čokoládou a jej vlastnosťami. Cieľom je zistiť, ako udržať túto sladkosť v tuhom stave aj pri teplote tridsaťštyri stupňov Celzia, píše český Reflex.
Univerzita v Cambridge dlhodobo spolupracuje s viacerými firmami, ktorým pomáha s vývojom. Projekt je predovšetkým experimentálny. Univerzita chce zamestnať najmä ľudí, ktorí majú matematické či fyzikálne vzdelanie. Prihlásiť sa dá do 29. augusta.
Napríklad desať najväčších čokoládových spoločností má za rok tržby okolo osemdesiatpäť miliárd dolárov ročne (vyše šesťdesiattri miliárd eur). Preto chcú zainvestovať i do takéhoto výskumu.
Kandidáti, ktorí majú záujem o toto štúdium, majú možnosť sa prihlásiť.
Podmienky pre uchádzačov:
1. Skúsenosti s experimentmi.
2. Absolvent minimálne štyroch rokov štúdia s dosiahnutým titulom. Preferujú štúdium fyziky, chémie či potravinárstva.
3. Ochota absolvovať prijímací pohovor priamo na univerzite.