Vianočný punč si môžete pripraviť aj doma. A bez alkoholu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Tradičný vianočný punč sa dá pripraviť aj doma. A recept je podľa skúseného kuchára jednoduchý. Punč z Indického slova panch znamená päť. Punč by mal totiž obsahovať päť základných surovín: cukor, citróny, vodu, čaj a koreniny.
Dnes sa vyrábajú rôzne variácie punču - s rôznym ovocím, s rôznymi koreninami, a tiež bez alkoholu.
Na výrobu nealkoholického punču potrebujeme: čaj, džús, alebo ovocnú šťavu, klinčeky, škoricu, cukor a ovocie. Postup je jednoduchý. Všetko dáme do hrnca a spolu povaríme.
"Všetko privedieme do varu a pridáme pomaranč s jablkom," hovorí kuchár Rudolf. Pozor si podľa neho treba dať na kôru z ovocia. Pri nadmernom použití môže punč zhorknúť. No a ak ste to prehnali s koreninami, môžete punč podľa odborníka rozriediť vodou.
Aj vy si doma môžete spraviť ten pravý vianočný punč. Pozrite sa, ako na to: