Ovocie nestačí len umyť, tento trik ho zbaví chemikálií
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Keďže ovocie a zelenina predávané v obchodoch k nám často putujú z iných krajín, musia byť chemicky ošetrené, aby dlhý prevoz vydržali. Naučte sa jednoduchý spôsob, ktorým ovocie aj zeleninu zbavíte škodlivých látok.
Špeciálne na jablkách ste si mohli všimnúť, že sa v obchodoch doslova ligotajú. Okrem iných škodlivých látok ich predajcovia ešte aj voskujú, aby boli krajšie a viac vydržali. Všimli ste si, že takéto jablko je nepríjemne lepkavé a ťažko sa umýva? Nájdete na ňom hneď niekoľko konzervačných látok, ktoré len bežné opláchnutie nezničí!
Ak si kúpite ovocie a zeleninu v supermarkete a pred konzumáciou ich poriadne nevyčistíte, môžu vás čakať nepríjemné alergické reakcie, zvlášť pri malých deťoch. Naučte sa používať tento účinný trik.
Postup: Naplňte drez, alebo misku vodou, pridajte šálku octu a ovocie nechajte namočené aspoň 10 až 15 minút. Môžete sledovať, aké nečistoty sa vyplavia. Ovocie zostane čisté, bez chemikálii a voskového nánosu. Pred konzumáciou ho ešte prepláchnite v čistej vode.
Pozrite si archívne video pripnuté hore.