Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Chlapec s rakovinou dostal desaťtisíce pohľadníc z celého sveta
Zdielať na

Chlapec s rakovinou dostal desaťtisíce pohľadníc z celého sveta

LONDÝN / Desiatky tisíc vianočných pohľadníc dostal od ľudí po celom svete Bradley Lowery, päťročný britský chlapec trpiaci nevyliečiteľnou formou rakoviny. Informoval o to denník Liverpool Echo na svojich webových stránkach.

Bradley, ktorý je fanúšikom futbalového tímu Sunderland, v stredu večer pomohol zahájiť futbalové stretnutie proti Chelsea, kedy strelil penaltu pre svoj tím. Klub Sunderland chlapca už v minulosti pozval na zápasy ako čestného hosťa. 

Bradleyho prípad vzbudil veľký ohlas na sociálnych sieťach. Jemu venovaný účet na tweitteri má viac ako 27 tisíc folowerov. S nápadom poslať chlapcovi vianočné pohľadnice prišiel fanúšik futbalového klubu Everton. Pohľadnice, ale aj dary a peniaze chodia zo všetkých kútov sveta. Napríklad j z Nového Zélandu alebo Južnej Kórey. 

Lekári chlapcovi v roku 2013 diagnostikovali neuroblastom, čo je najčastejší zhubný nádor u detí. Aj napriek liečbe, na ktorú darcovia prispeli 700 tisíc librami (viac ako 837 tisíc eur), sa choroba v júni vrátila. Lekári oznámili, že sa jedná o nevyliečiteľnú formu a že chlapcovi zostáva len pár mesiacov života. Aj tak ale Bradleyho v budúcom roku čaká ďalšie kolo chemoterapie. 

Rodina malého Bradleyho poďakovala všetkým darcom a uviedla, že chlapec je ohromený neuveriteľnou odozvou a podporou z celého sveta. Rovnako zverejnila video, v ktorom Bradley ďakuje všetkým svojim priaznivcom za dary a podporu a praje krásne Vianoce. 

Súvisiace články