Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Dvojité víťazstvo: Matka s dcérou sa vyliečili z rakoviny v rovnaký deň
Zdielať na

Dvojité víťazstvo: Matka s dcérou sa vyliečili z rakoviny v rovnaký deň

EXETER / Ťažký životný osud postihol istú rodinu z anglického Exeteru. Osemročnej Ruby diagnostikovali akútnu lymfocytárnu leukémiu pred piatimi rokmi. Kým sa ona liečila, jej mama si našla na prsníkoch hrčky. Ruby už podstúpila posledný cyklus chemoterapie, jej mama dvojnásobnú mastektómiu, píše Daily Mail.

I keď sa nedá s určitosťou povedať, že nad rakovinou úplne zvíťazili, obe už majú to najhoršie, zdá sa, za sebou. Podarilo sa im to dokonca v rovnaký deň. Svorne tvrdia, že si nikdy neboli bližšie, ako sú si teraz. Prešli si totiž peklom a nateraz z neho vyšli obe víťazne.

"Nikto z rodiny nemá takéto a žiadne iné formy rakoviny, takže to bola dvojitá rana osudu," povedal pre Dailymail jeden z príslušníkov rodiny. Užívajú si spoločný život, dokonca aj Ruby, ktorá má v súčasnosti trinásť rokov, si váži oveľa viac ako jej rovesníci, že môže tráviť čas so svojou rodinou. 

Ruby sa začala liečiť v roku 2011, keď sa jej zlomilo zápästie bez zjavnej príčiny. V nasledujúcich mesiacoch sa zlomeniny na rôznych častiach tela opakovali, začala byť unavená a začala krvácať z nosa. V septembri sa už bez invalidného vozíka nevedela ani pohnúť. 

"Bolo pre mňa neuveriteľne ťažké vidieť svoju dcéru trpieť. Obzvlášť, keď bola pred chorobou takým aktívnym dievčaťom," povedal otec Ruby. Konkrétnu chorobu jej diagnostikovali ale až v novembri minulého roka. Síce dobre reagovala na liečbu, lekári tvrdili, že ešte nie je nič vyhraté. Konečne, keď po roku, začala Ruby zase chodiť do školy a nevzdelávala sa už iba doma, jej matka si našla na prsníku hrčku. Lekári jej diagnostikovali rakovinu prsníka a okamžite podstúpila operáciu.  

Súvisiace články