Vysoko v Tatrách podávali špičkové gastronomické lahôdky
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
NÍZKE TATRY / V Nízkych Tatrách sa varilo ostošesť. Potraviny, stroje, či špeciálne kuchárske náradie, však museli prepravovať ratrakmi a lanovkami. Ľudia si jedlo vychutnávali priamo na svahu, ale nešlo o typické lyžiarske menu.
Netradičným taxíkom v podobe ratraku vyšli kuchári aj so zásobami do takmer 2000 metrovej výšky. Aby mohli lyžiari ochutnať napríklad aj morského čerta. Pochutil si na ňom aj Lukáš Latinák: "Ma ten morský čert prekvapil, bol čertovsky dobrý." Jedli sa aj iné gastronomické pochúťky. Prečo ich ľudom priniesli vysoko do hôr, vysvetľuje Jana Kňavová, brand manažérka TMR: "Vysoko v horách robíme vysokohorskú gastronómiu, témou dnešného večera, v najvyššie položenej "a la carte" reštaurácii, je severská kuchyna."