Jasno
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Redaktor KRIMI Richard Bolješik vyhral novinársku cenu
Zdielať na

Redaktor KRIMI Richard Bolješik vyhral novinársku cenu

BRATISLAVA / Redaktor televízie JOJ Richard Bolješik patrí k stáliciam vysielania. Za desať rokov práce v Krimi získal šesť prémií Literárneho fondu za novinársku tvorbu.

"Som rád, že aj tento rok sa mi podarilo získať cenu," hovorí na margo poslednej, šiestej, Richard. Ako sa hovorí, ide o zhmotnenie snaženia sa. "Vtedy novinár vidí nejaký výsledok svojej práce," vysvetľuje Bolješik. Redaktor si nevyberá ľahké témy. U poroty zarezonovali série reportáží, jedna sa týkala násilného prebratia záchrannej služby, a potom príbeh ženy, ktorá musela pred súdmi odkazovať svoju svojprávnosť. 

"Možno keď sa človek začne venovať cielene týmto témam, časom si ho tieto témy nachádzajú. Je to kontinuita," myslí si Richard. Téma, za ktorú dostal ocenenie, si ho našla na ulici. "Stál som pred Justičným palácom a pani ma oslovila, vypočul som si ju a vznikla séria reportáží," opisuje redaktor. 

Aj s pomocou Richarda sa prípad tejto pani skončil spravodlivo. Ako sám tvrdí, dnes môže byť redaktorom každý. Sociálne siete ponúkajú možnosť vysielania naživo. Aj tu ale existuje pre a proti. "Treba dávať pozor na neoverené fakty a hoaxy, ktorých je v dnešnej dobe veľmi veľa," dodáva. 

Súvisiace články